În special în faza de dezvoltare, pe lângă un antreprenor competent, orice afacere are nevoie de surse de finanțare. Conform unui studiu realizat de Camera de Comerț și Industrie Vâlcea privind mediul antreprenorial românesc, peste 50% din afacerile nou înființate nu supraviețuiesc mai mult de 42 de luni. Principalele motive sunt accesul la sursele de finanțare, dar și competențele antreprenorului, taxele și alte bariere administrative.
Descoperă în continuare ce beneficii poate avea un credit rapid asupra afacerii tale.
1. Un credit rapid pe firmă te ajută să acoperi cheltuieli neprevăzute
Cheltuielile neprevăzute sunt printre cele mai frecvente provocări pentru antreprenori, în special atunci când se află la început de drum. Schimbările imprevizibile din mediul de afaceri, efectele macroeconomice, dar și problemele operaționale de la nivelul firmei sunt cei mai întâlniți factori care pot provoca apariția cheltuielilor neprevăzute. Neachitate la timp, acestea pot duce la aplicarea unor penalizări sau întreruperea temporară a activității.
Indiferent că ne referim la plata taxelor și impozitelor către stat, reparații ale echipamentelor de producție, plata chiriei spațiului sau a salariilor, este recomandat ca toate aceste plăți să fie efectuate la timp, pentru a evita consecințele negative asupra businessului.
👉 Vrei ca afacerea ta să funcționeze fără probleme, însă nu îți permiți să acoperi toate cheltuielile necesare cu ajutorul capitalului propriu? O soluție potrivită poate fi accesarea unui împrumut. Dacă firma ta are cel puțin 12 luni de activitate și nu are procese de executare silită sau incidente de plată majore, iată ce avantaje îți poate oferi un credit IMM online super rapid:
- poți obține un împrumut 100% online, cu cea mai rapidă aprobare de pe piață pentru firme, de până la 60.000 de lei, pe o perioadă maximă de 24 de luni;
- ai nevoie de doar două documente.
👉 Află din materialul video de mai jos cum poți obține un credit pe firmă 100% online, cu Filbo, în doar 8 pași:
2. Te ajută să-ți automatizezi afacerea
Automatizarea afacerii poate fi secretul unei dezvoltări accelerate, pe termen lung, deoarece îți permite să-ți focalizezi atenția pe aspecte cu adevărat importante, precum identificarea unor idei inovatoare sau a unor modalități de a intra pe mai multe piețe de desfacere, lucru care să atragă mai mulți clienți.
Iată câteva exemple de automatizări care contribuie la fluidizarea activității unui business:
- implementarea unui program CRM (Customer Relationship Management) de management al relației cu clienții și al vânzărilor;
- folosirea unui program software personalizat de gestiune a stocurilor și a depozitării acestora;
- implementarea unui sistem automat de achiziții care să actualizeze stocurile în funcție de cerințele pieței. Acest proces presupune și o planificare amănunțită a activității de aprovizionare.
Chiar dacă automatizarea afacerii presupune, de cele mai multe ori, investiția unui buget generos, beneficiile ulterioare fac din această investiție una profitabilă. Pe lângă economia de timp pe care o poți obține, te bucuri pe termen lung și de economie de costuri. Aceste sarcini nu vor mai necesita activitate manuală de la începutul procesului și până la sfârșit.
👉 Descoperă alte 5 idei de digitalizare rapidă prin aplicații de software potrivite!
3. Te ajută să îți dezvolți portofoliul de produse
Dezvoltarea portofoliului de produse este un pas important pentru orice afacere aflată în ascensiune. Pentru a putea face acest lucru, ai nevoie de o strategie de portofoliu care te ajută cu:
- identificarea și evaluarea oportunităților de piață;
- gestionarea riscurilor;
- creșterea eficienței investițiilor necesare pentru dezvoltarea portofoliului de produse;
- stabilirea strategiei pentru fiecare canal de distribuție ales.
Înainte de a realiza strategia de portofoliu, sunt 3 întrebări la care trebuie să răspunzi:
- Care este rolul noilor produse pentru business?
- Care este rolul acestora pentru consumator?
- Care este rolul pentru canalele de vânzare existente deja?
Pentru a putea avea o bază solidă în ceea ce privește dezvoltarea portofoliului de produse, o analiză SWOT a afacerii tale, care să te ajute să identifici punctele tari și slabe, amenințările și oportunitățile, dar și cercetările externe pentru inovație nu trebuie să lipsească din acest proces. Fie că angajezi personal suplimentar care să se ocupe de aceste aspecte, fie că decizi să colaborezi cu o firmă externă, acest lucru presupune investiții de buget. Nu îți face griji: cu ajutorul unui împrumut poți să acoperi toate cheltuielile necesare.
👉 Cauți idei și metode eficiente care să contribuie la dezvoltarea afacerii? Toți clienții Filbo au acces gratuit la servicii non-financiare, prin intermediul partenerilor noștri. Profită și tu de acest aspect și ajută-ți afacerea să treacă la #UrmătorulNivel!
4. Te ajută să obții vânzări mai mari
Odată ce ai început să automatizezi o parte din procesele businessului tău și ți-ai concentrat atenția asupra dezvoltării portofoliului de produse, urmează o creștere a vânzărilor. Pentru a accelera acest proces și pentru a-ți atinge obiectivele setate pentru afacere, nu uita să investești în promovare.
Fie că alegi să implementezi strategii de SEO pentru site-ul tău, fie că optezi pentru derularea unor campanii de promovare pe rețelele de socializare, vei avea nevoie de un buget alocat pentru a obține rezultatele dorite. De cele mai multe ori, bugetul și rezultatele sunt direct proporționale, așa că, nu uita să ai în vedere acest lucru înainte de a începe procesul de promovare a afacerii tale.
Pe lângă existența unui buget, este important să lucrezi cu specialiști de marketing cu experiență în domeniu, care îți pot arăta rezultatele pe care le-au obținut în colaborările anterioare. Astfel, te asiguri că banii tăi sunt folosiți în cel mai eficient mod, iar rezultatele pe care le vei obține sunt cele așteptate.
5. Te ajută să îți asiguri stocul de materie primă
Odată ce te aștepți la creșteri ale vânzărilor, trebuie să te asiguri că dispui de toate resursele necesare pentru onorarea comenzilor către clienți. În acest sens, primul aspect de care ai nevoie este creșterea stocului de materie primă. Pentru a obține stocul necesar, realizează o estimare a vânzărilor pe următoarele 12 luni și comandă materiile prime în funcție de rezultatul obținut. Dacă în prezent nu dispui de capital necesar pentru a-ți crește stocurile, poți să apelezi la un împrumut.
👉 Descoperă ce este un contract de credit și află la ce să fii atent atunci când semnezi.
De asemenea, trebuie să te asiguri și că actuala capacitate de producție poate să facă față cererilor crescute. În caz contrar, te vei confrunta cu întârzieri în livrarea comenzilor și, deci, încasări întârziate.
Totodată, nu uita de partea logistică. Poate este cazul să renegociezi contractele de transport cu furnizorii tăi. Dacă în următorul an preconizezi creșteri masive de vânzări, vei avea nevoie și de mai multe servicii de transport, lucru care îți dă posibilitatea de a obține un preț mai mic de la actualii furnizori.
👉 Filbo este un partener de încredere care te poate susține în dezvoltarea de care ai nevoie. Indiferent de modul în care dorești să cheltuiești bugetul obținut printr-un credit rapid, noi îți putem oferi tot sprijinul financiar necesar. Conform unui studiu intern realizat în octombrie 2022, 9 din 10 clienți recomandă Filbo datorită procesului rapid de finanțare, cerințelor privind documentele, costurilor și procesului de acordare a unui credit.
Sursă foto: Shutterstock.com