1994
Ia ființă Organizația Non Profit – Fundația Izvor, una din primele instituții de microcreditare din România, având ca misiune sprijinirea micilor întreprinzători în dezvoltarea unei afaceri și crearea de noi locuri de muncă.
2000
Se creează S.C. Opportunity Microcredit România, de către Opportunity International (OTI) și Asociația Izvor.
2005
Opportunity Microcredit România devine S.A. și Instituție Financiară Nebancară (IFN) reglementată de către BNR.
2017
În urma unei infuzii de capital nou în companie şi a preluării acțiunilor deținute de acționarii precedenți, începând cu Decembrie 2017, compania are un nou acționar, dedicat în susținerea și dezvoltarea acestei platforme de microcreditare: SC Danube Capital SRL.
2018
Începând cu 21 august 2018 Opportunity Microcredit România IFN S.A. își schimbă denumirea în OMRO IFN S.A., toate celelalte elemente de identificare rămânând neschimbate. Această modificare a numelui, precum și procesul de rabranding al companiei sunt conforme cu îndeplinirea strategiei de dezvoltare a companiei pe termen lung.
2019
Are loc relansarea strategică, cu focus pe transformare digitală: schimbarea sistemelor IT core, migrarea în cloud, startul digitalizarii proceselor pentru clienți si a celor interne
2020
Este semnat acordul cu Fondul European de Investiții pentru acces la instrumentul de garantare EaSI și injecție de capital de la noul acționar Helenos (fond de investiții pan-european cu focus pe finanțare inclusivă).
Tot în 2020 OMRO IFN S.A. lansează Filbo, prima platforma digitală din România de microfinanțare, cu misiunea de a oferi cea mai simplă soluție de finanțare din România pentru IMM și PFA.
Finanțarea care se acordă beneficiază de sprijinul Uniunii Europene în cadrul mecanismului de garantare stabilit în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1296/2013 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui program al Uniunii pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială și în cadrul Fondului european pentru investiții strategice („FEIS”), instituit în cadrul planului de investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a contribui la susținerea finanțării și a punerii în aplicare a investițiilor productive în Uniunea Europeana și de a facilita accesul la Finanțare. Informații suplimentare despre FEIS sunt disponibile pe site-ul Comisiei Europene și pe Twitter (#investEU). Garanțiile creditelor sunt finanțate de Comisia Europeană și gestionate de Fondul European de Investiții.