Promoție Martie: Susținem femeile antreprenor și în luna dedicată lor le oferim 1% reducere la dobânda creditelor Filbo. Vezi detalii!

Întrebări frecvente

Află răspunsurile la toate întrebările despre creditele Filbo.

Răspunsul căutat nu se regăsește mai jos? Scrie-ne pe e-mail suport@filbo.ro sau  pe chat ori la numărul de telefon 021.9217 (luni – vineri, 9.00 – 18.00) și te vom ajuta noi de îndată.

intrebari frecvente credite filbo

Modalitatea de aplicare la un credit Filbo

Pentru a aplica la un credit Filbo, 100% digital, de până la 1,000,000 RON tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii următori:

 

 1.  Îți creezi un cont accesând platforma Filbo unde ai nevoie de adresa de email și CUI-ul societății pentru a te înregistra

   

 2. Ne spui care este suma de care afacerea ta are nevoie pentru a trece la #UrmătorulNivel și în funcție de suma și perioada de rambursare poți vedea toate costurile afișate în mod transparent, împreună cu documentele necesare.

   

 3. Răspunzi la câteva întrebări ca să cunoaștem mai bine afacerea ta

   

 4. Primești o ofertă de principiu, iar dacă o accepți mergi în pasul următor de încărcare documente. Avem nevoie de doar două documente de la tine pentru a putea începe analiza.

   

 5. Dacă în urma analizei financiare răspunsul este unul pozitiv, următorul pas este să faci identificarea identității tale, 100% online.

   

 6. Ulterior semnezi contractul electronic (semnătură electronică oferită de noi), iar noi virăm în contul tău suma aprobată pentru a dezvolta afacerea la #UrmătorulNivel.

Desigur. Fluxul digital a fost creat pentru a simplifica procesul prin care poți obține un credit, însă întotdeauna suntem deschiși către o abordare clasică.

Dacă dorești să iei legătura direct cu un consilier Filbo, poți contacta unul dintre consilierii noștri în funcție de zona în care ești localizat, accesând pagina de contact.

Sigur că da! Susținem antreprenorii și producția autohtonă. În acest caz un consilier Filbo va lucra împreună cu tine la stabilirea unui scadențar flexibil care este aliniat cu perioadele din an când ai încasări și poți gestiona plata ratelor.

Poți discuta cu unul dintre consilierii nostri accesând pagina de contact pentru  stabilirea acestui scadentar personalizat pentru nevoiele tale.

Soluțiile de finanțare Filbo

Există mai multe forme de finanțare la care poți aplica în funcție de nevoile și specificul afacerii tare. Mai jos poți vedea toate tipurile noastre de finanțare la care poți aplica în cazul în care îndeplinești criteriile de eligibilitate.

✔️Poți accesa până la 100,000 RON, 100% online, în maxim 24 de ore

✔️Beneficiezi de Garanții Europene din partea Fondului European de Investiții

✔️ Ai rate eșalonate între 12 și 36 de luni pentru capital de lucru, până la 48 de luni mixt și 60 de luni pentru investiții

✔️Un singur document necesare la aplicare pentru sume de până la peste 35.000

✔️Doar două documente necesare la aplicare pentru sume peste 35,000 RON 

 

Poți accesa creditul super rapid aici.

Acest tip de credit se adresează în general companiilor mici și mijlocii, cu un număr de maxim 10 angajați și o cifră de afaceri de maxim 2 milioane de Euro, pentru a baneficia de ajutor financiar în dezvoltarea afacerii la #UrmătorulNivel.

 

✔️Poți accesa până la 235,000 RON

✔️Ai rate eșalonate între 12 și 36 de luni pentru capital de lucru, până la 48 de luni mixt și 60 de luni pentru investiții

✔️Ai rate lunare sau scadențar flexibil

✔️Doar două documente necesare la aplicare

 

Poți accesa creditul cu Garanții Europene aici.

Acest tip de credit se adresează oricărei tip de companii, de la mic la mare, indiferent de numărul de angajați și cifra de afaceri pentru a finanța nevoi de dezvoltare mai complexe pentru afacerea ta la #UrmătorulNivel.

 

✔️ Până la 1,000,000 RON

✔️ Ai rate eșalonate între 12 și 36 de luni pentru capital de lucru, până la 48 de luni mixt și 60 de luni pentru investiții

✔️ Rate lunare sau scadențar flexibil

✔️ Doar două documente necesare la aplicare

 

Poți accesa creditul cu Garanții Materiale aici.

✔️ Până la 235,000 RON cu Garanții Europene

✔️ Sau până al 1,000,000 RON cu Garanții Materiale

✔️ Ai rate eșalonate între 12 și 36 de luni pentru capital de lucru, până la 48 de luni mixt și 60 de luni pentru investiții

✔️ Doar două documente necesare la aplicare

 

Poți accesa creditul pentru PFA aici.

✔️Până la 240,000 RON cu Garanții Europene

✔️Poți plăti oricând până la finalul sezonului agricol

✔️Zero comisioane de rambursare anticipata

✔️Doar două documente necesare când aplici

 

Poți accesa creditul cu pentru agricultură completând formularul de aici.

✔️Te ajutăm cu plata facturilor între 5,000 RON și 35,000 RON

✔️Ai costuri transparente, fără surprize – un comision fix la acordare și ZERO dobândă

✔️Optimizezi cash flow-ul afacerii tale cu plata facturilor în 3 sau 6 rate

✔️Ne ocupăm noi de plata directă către furnizori sau ANAF

✔️Aplici și beneficiezi de un proces super rapid, 100% online

 

Poți accesa creditul cu pentru agricultură completând formularul de aici.

✔️Ești eligibil dacă ai un credit activ cu minim 6 rate achitate integral, sau care au achitat integral un credit în ultimii 3 ani

✔️Poți accesa până la 215,000 RON

✔️Ai un comportament bun de plata

 

Poți accesa creditul cu pentru agricultură completând formularul de aici.

Utilizarea și destinația creditului

Creditul Filbo este disponibil pentru a ajuta antreprenorii ca tine să finanțeze operațiunile, să dezvolte afacerea sau să facă față altor nevoi financiare legate de activitățile lor comerciale. Uite cateva exemple în care poți folosi creditul Filbo pentru a finanța afacerea ta:

 

✔️ Credit pentru capital de lucru: Acest tip de credit este utilizat pentru a acoperi nevoile de finanțare pe termen scurt ale afacerii tale, cum ar fi plata furnizorilor, salariile și alte cheltuieli curente

 

✔️  Credit pentru investiții: Acesta poate fi folosit pentru achiziționarea de echipamente, mașini sau alte active fixe care să ajute la creșterea sau modernizarea afacerii

 

✔️ Credit pentru achiziția de terenuri sau imobile

 

✔️ Credit pentru achitarea facturilor urgente și esalonarea plăților acestora cu zero dobândâ

 

✔️ Credit de refinanțare prin Creditul cu Garanții Materiale

Desigur. Poți refinanța atât creditele interne, cât și creditele externe de la alte instituții financiare.

  • Creditele interne – putem explora fie posibilitatea de restructurare sau posibilitatea de a-ți oferi termeni și condiții mai avantajoase. Suntem aici să te ajutăm să iti administrezi mai eficient situația financiară cu ajutorul resurselor noastre interne și să găsim soluții care să te avantajeze

  • Creditele externe – te putem ajuta cu refinanțarea acestora cu ajutorul unui credit cu garanții materiale, despre care poți afla mai multe detalii aici.

Da, destinația creditului este o componentă importantă a creditului dumneavoastră și trebuie respectată conform contractului.

Trebuie să ne trimiți, pentru sumele puse la dispoziţia ta, într-un termen de maxim 30 zile de la semnare, documente care să ateste utilizarea creditului în scopul solicitat, cum ar fi: contract de vânzare-cumpărare, facturi fiscale, chitanţe fiscale, etc.

Ai obligația să pui la dispoziția FILBO/OMRO IFN documentele necesare dovedirii respectării destinației creditului și să permiti accesul personalului împuternicit al Creditorului pentru efectuarea de verificări pe teren.

Prin urmare, te rugăm să trimiți Consilierului tău de credite sau la adresa suport@filbo.ro documentele care să ateste utilizarea sumei împrumutate.

Nerespectarea destinației creditului din contract atrage după sine o dobândă majorată cu 5 % față de rata dobânzii curente.

Aceasta este valabilă din prima zi de nerespectare a destinației creditului constatată de către Creditor în baza documentelor prezentate de către Împrumutat sau/și în baza verificării pe teren de către personalul împuternicit al creditorului.

Criterii de eligibilitate

Pentru a fi eligibilă afacerea pe care o administrezi în vederea accesării unui credit pentru firmă cu Garanții Europene de la Filbo, aceasta trebuie:

✔️ Să fii administratorul implicat direct în administrarea afacerii și să ai cetățenie română

✔️ Firma ta să aibă minim 12 luni de activitate și înregistrează venituri

✔️ Firma ta să aibă o cifră de afaceri de maxim 2 milioane de Euro 

✔️ Firma ta să aibă mai puțin de 10 salriați

✔️ Nu ai în prezent și nici nu au existat în trecut procese de executare silită, incidente de plată sau apariții negative în Biroul de Credit sau Centrala Riscurilor de Credit, atât pentru tine, cât și pentru persoanele implicate în administrarea afacerii (pe firmă și/sau personale)

Pentru a fi eligibilă afacerea pe care o administrezi în vederea accesării unui împrumut pentru firmă cu Garanții Materiale de la Filbo, trebuie să:

✔️ Să fii administratorul implicat direct în administrarea afacerii și să ai cetățenie română

✔️ Firma ta să aibă minim 12 luni de activitate și înregistrează venituri

✔️ Nu ai în prezent și nici nu au existat în trecut procese de executare silită, incidente de plată sau apariții negative în Biroul de Credit sau Centrala Riscurilor de Credit, atât pentru tine, cât și pentru persoanele implicate în administrarea afacerii (pe firmă și/sau personale)

Pentru a accesa un credit nou este important să ai un comportament bun de plată și să nu ai apariții negative în Biroul de Credit sau Centrala Riscurilor de Credit, atât pentru tine, cât și pentru persoanele implicate în administrarea afacerii (pe firmă și/sau personale).

De asemenea, nu uita că este important să îndepliniești și condițiile de eligibilitate mai sus menționate.

Aceste criterii sunt definitorii pentru noi pentru oferirea creditelor. Ne dorim o relație îndelungată alături de clienții noștri, astfel menținerea unui comportament bun de plată este foarte important.

 

Afacerile care pot obține un împrumut Filbo sunt atât microintreprinderile si antreprenorii individuali, sub diverse forme de organizare  precum SRL, SA, PFA, II sau IF, cât și IMM-urile. cu eligibilitatea).

De asemenea, pentru a putea aplica pentru unul dintre creditele Filbo este necesar să îndeplinești criteriile de eligibilitate mai sus menționate.

Da. Pentru a accesa un credit pentru afacerea ta este nevoie să fii administratorul afacerii în numele căreia aplici.

Creditele Filbo au fost concepute pentru afaceri și îndeplinirea nevoilor acestora pentru a se dezvolta la #UrmatorulNivel. Astfel, doar administratorul unei firme poate aplica pentru unul dintre creditele Filbo.

Nu. Creditele Filbo au fost gândite pentru afaceri deja existente pentru a le ajuta să se dezvolte la #UrmătorulNivel.

Pentru a accesa un credit Filbo, afacerea trebuie să aibă activitate și să înregistreze venituri  de cel puțin 12 luni. Astfel, poți aplica după ce afacerea ta va avea 12 luni de activitate, ținând cont de criteriile de eligibilitate mai sus menționate.

Nu. Pentru a accesa un credit Filbo trebuie să ai minim 12 luni de activitate și să înregistrezi venituri în această perioadă.

De asemenea, asigură-te că atunci când aplici pentru un credit Filbo este important să îndeplinești și restul criteriilor de eligibilitate în funcție de tipul de credit ales (cu Garanții Europene sau cu Garanții materiale), mai sus menționate.

Pentru a aplica la un împrumut de la Filbo, trebuie să ai în vedere ca, la momentul închiderii creditului, să nu ai mai mult de 65 de ani pentru creditele cu o durată mai mare de 24 de luni și maxim 70 de ani pentru creditele cu o durată sub 24 de luni.

De asemenea, asigură-te că atunci când aplici pentru un credit Filbo este important să îndeplinești și restul criteriilor de eligibilitate în funcție de tipul de credit ales (cu Garanții Europene sau cu Garanții materiale), mai sus menționate.

Noi, la Filbo, avem la bază o strategie de creditare responsabilă prin prisma căreia acordăm credite clienților noștri pentru dezvoltarea afacerii la #UrmătorulNivel. Prin urmare, analiza de creditare este atât una foarte rapidă, cât și riguroasă, astfeț încăt să ne asigurăm că respectăm principiile creditării responsabile. 

Astfel, atunci când decizi să aplici pentru un împrumut de la Filbo, este foarte important să te asiguri că îndeplinești toate criteriile noastre de eligibilitate pentru creditul la care aplici.

Principalele noastre condiții de eligibilitate sunt:

✔️ Ești administratorul implicat direct în administrarea afacerii și ai cetățenie română

✔️ Firma ta are minim 12 luni de activitate și înregistrează venituri

✔️ Nu ai în prezent și nici nu au existat în trecut procese de executare silită, incidente de plată sau apariții negative în Biroul de Credit sau Centrala Riscurilor de Credit, atât pentru tine, cât și pentru persoanele implicate în administrarea afacerii (pe firmă și/sau personale)

Dacă aplici pentru un credit cu Garanții Europene de până la 235,000 RON, mai trebuie să îndeplinești și următoarele:

✔️ Ai maxim 10 angajați

✔️ Firma ta are o cifră de afaceri de maxim 2 milioane de Euro

Dacă ai deja un credit Filbo și mai ai nevoie de o finanțare suplimentară a nevoilor afacerii tale, poți aplica pentru un nou credit după minim 6 luni.

De asemenea, pentru a fi eligibil trebuie să îndeplinești următoarele criterii:

✔️ Ai minim 6 rate achitate integral

✔️ Ai avut un credit activ la noi, achitat integral, în ultimii 3 ani

✔️ Ai dat dovadă de un comportament bun de plată

✔️ Totalul creditelor active nu depășește 215,000 RON

✔️ Creditul nu este folosit pentru refinanțarea altui credit

Nu. Creditele Filbo pot fi accesate doar de către cetățenii români. Astfel, poți accesa un împrumut doar dacă ai cetățenie dublă și afacerea este localizată în România.

De asemenea, asigură-te că atunci când aplici pentru un credit Filbo este important să îndeplinești și restul criteriilor de eligibilitate în funcție de tipul de credit ales (cu Garanții Europene sau cu Garanții materiale), mai sus menționate.

Da. Dacă afacerea ta este deschisă pe teritoriul României, însă activitatea se desfășoară în afara țării iar veniturile provin din cadrul prestării de servicii pentru clienți străini, poți accesa un credit Filbo pentru dezvoltarea afacerii tale la #UrmătorulNivel.

Asigură-te că atunci când aplici pentru un credit Filbo este important să îndeplinești și restul criteriilor de eligibilitate în funcție de tipul de credit ales (cu Garanții Europene sau cu Garanții materiale), mai sus menționate.

Nu. Creditele Filbo sunt destinate afacerilor înființate pe teritoriul României.

Da. În cazul în care nu ai o adresă de e-mail activă poți folosi pagina de contact pentru a lua legătura cu unul dintre consilierii noștrii de credite care te va ajuta în vederea obținerii unui credit în funcție de nevoile afacerii tale.

Sau ne poți comunica datele de contact pe chat sau la telefon 021.9217 (luni – vineri, 9.00 – 18.00) și un consilier va lua legătura cu tine.

Documente necesare

Documentația pentru creditele Filbo este minimă, având nevoie de doar două documente la aplicare sau chiar un singur document pentru sume mai mici de 35,000 RON. Ne străduim să îți oferim o experiență cât mai fluidă astfel încât tu să te poți concentra pe ceea ce contează cu adevărat: dezvoltarea afacerii tale la #UrmătorulNivel. Cu proceduri simple și timp de aprobare rapid, te asigurăm că suntem aici pentru a te susține în atingerea obiectivelor financiare în cel mai eficient mod.

Dacă ești administratorul unei afaceri de tip S.R.L sau S.A. ai nevoie de următoarele documente când aplici:

 

Pentru credite cu Garanții Europene și sume mai mici de 35,000 RON, un singur document necesar la aplicare:

✔️ Extras de cont pe ultimele 3 luni

 

Pentru credite cu Garanții Europene și sume până la 235,000 RON, doar două docuemnte necesare la aplicare:

✔️ Extras de cont pe ultimele 3 luni

✔️ Ultima balanță disponibilă, nu mai veche decât ultima balanță trimestrială încheiată

 

Pentru credite cu Garanții Materiale și sume până la 1,000,000 RON:

✔️ Extras de cont pe ultimele 3 luni

✔️ Ultima balanță disponibilă, nu mai veche decât ultima balanță trimestrială încheiată

✔️ Ulterior aplicării, în timpul analizei vor fi necesare documente adiționale precum documentele de proprietate ale garanției

 

În funcție de specificul afacerii, ulterior aplicării pentru oricare dintre credite, pot fi necesare și alte documente adiționale precum Certificat atestare fiscală SAU Fișa sintetică AFP, contracte de credit în derulare, autorizații de funcționare, etc.

Dacă ești administratorul unei afaceri de tip P.F.A., I.I sau I.F., ai nevoie de următoarele documente când aplici:

 

Pentru credite cu Garanții Europene și sume până la 235,000 RON, doar două docuemnte necesare la aplicare:

✔️ Extras de cont pe ultimele 3 luni

✔️ Ultima Declarație Unică depusă la ANAF.

 

Pentru credite cu Garanții Materiale și sume până la 1,000,000 RON:

✔️ Extras de cont pe ultimele 3 luni

✔️ Ultima Declarație Unică depusă la ANAF

✔️ Ulterior aplicării, în timpul analizei vor fi necesare documente adiționale precum documentele de proprietate ale garanției

 

În funcție de specificul afacerii, ulterior aplicării pentru oricare dintre credite, pot fi necesare și alte documente adiționale precum Certificat atestare fiscală SAU Fișa sintetică AFP, contracte de credit în derulare, autorizații de funcționare, etc.

Dacă ești administratorul unei afaceri de tip P.F.A., I.I sau I.F., ai nevoie de următoarele documente când aplici:

 

Pentru credite de până la 100,000 RON, doar două docuemnte necesare la aplicare:

✔️ Extras de cont pe ultima lună încheiată (ca să putem trimite cât mai repede banii în contul tău)

✔️ Adeverința APIA

 

Pentru credite peste 100,000 RON:

✔️ Extras de cont pe ultima lună încheiată (ca să putem trimite cât mai repede banii în contul tău)

✔️ Adeverința APIA

✔️ În funcție de specificul afacerii, ulterior aplicării pentru oricare dintre credite, pot fi necesare și alte documente adiționale precum Certificat atestare fiscală SAU Fișa sintetică AFP, contracte de credit în derulare, autorizații de funcționare, etc.

Nu. Deoarece creditul Filbo se adresează antreprenorilor, documentele necesare sunt specifice acestora.

Prin urmare, cartea de identitate ne ajută la identificarea administratorului, însă nu ne oferă informații suplimentare despre firmă sau specificul acesteia. Din acest motiv solicităm două documente la aplicare pentru a ne ajuta în analiza noastră.

Poți vedea documentele necesare în răspunsurile întrebărilor de mai sus.

În momentul aplicării sunt necesare doar două documente pentru a putea începe analiza. În majoritatea cazurilor, procesul nostru de aprobare este rapid și cu cerințe minime de documente.

Cu toate acestea, în unele cazuri, în funcție de specificul afacerii s-ar putea să solicităm documente suplimentare precum Certificat atestare fiscală SAU Fișa sintetică AFP, contracte de credit în derulare, autorizații de funcționare, etc., pentru a ne asigura că oferim soluții de finanțare personalizate și adaptate la nevoile specifice afacerii tale.

Deși ne dorim ca acest proces să fie cât mai scurt, în astfel de situații vom face tot posibilul să simplificăm și să accelerăm procesul de colectare și evaluare a acestor documente suplimentare pentru a te ajuta să obții finanțarea dorită în cel mai scurt timp posibil. 

Costuri

Costurile unui credit Filbo sunt variabile și se ajustează în funcție de ROBOR la 6 luni, ce reprezintă rata de referință a pieței financiare din România + marja fixă în funcție de tipul de credit ales și perioada de rambursare. Poți vedea valoarea totală a dobânzii folosind simulatorul de credit de pe site.

Această abordare ne permite să oferim transparență și să te asiguram că beneficiezi  de una dintre cele mai avantajoase condiții de pe piață.

Te vom ține mereu la curent cu orice ajustare a dobânzii și îți vom oferi mereu toate detaliile necesare pentru o colaborare eficientă.

Suntem complet transparenți față de clienții noștri privind costurile unui credit, astfel încât tu să știi de la bun început care este rata, total de plată al creditului și costurile acestuia. Astfel, costul total al unui credit Filbo este compus din:

✔️ dobândă

✔️ comision de acordare

✔️ comisionul de gestionare lunar, în funcție de suma solicitată

 

Pentru a vedea un exemplu de cost, te rugăm să folosești calculatorul de credit din site. Tot ce trebuie să faci este să selectezi suma dorită și perioada de rambursare, iar calculatorul nostru o să îți facă o simulare a ratei și tuturor costurilor care o compun, în mod transparent, privind viitorul tău credit.

Înțelegem că uneori pot apărea situații neprevăzute și uneori acestea sunt inevitabile.  Încurajăm un comportament bun la plata ratelor și respectarea datelor scandente din contract astfel încât să evităm perceperea costurilor penalizatoare pentru fiecare zi de întârziere, conform contractului.

Costurile penalizatoare se calculează în funcție de valoarea creditului acordat și se regăsesc pe prima pagină a contractului.

Înțelegem că pot apărea circumstanțe neașteptate, așa că, dacă întâmpini dificultăți financiare sau în respectarea termenilor contractului, te rugăm să ne contactezi cât mai curând posibil. Suntem dispuși să colaborăm pentru a găsi soluții și a discuta despre opțiuni de plată flexibile, dacă este cazul.  De asemenea, venim în întâmpinarea ta și cu amânarea plății pentru 30 de zile (o singură dată pe toată perioada creditului) dacă ai un comportament bun de plată la creditele în derulare.

În cazul în care ai plătit rata, însă încă mai ai de plătit restanțe, acest lucru este cauzat de neplata la timp a ratei scadente, conform contract.

Dacă rata este plătită mai târziu decât data scadenței din contract, pentru fiecare zi de întârziere vei plăti penalități.

În cazul în care ai efectuat plata doar pentru rată fără să adaugi penalitățile la suma totală, va trebui să efectuezi o nouă plată pentru diferența rămasă și  acoperi întreaga sumă pentru a evita alte costuri penalizatoare.

Rambursarea creditului și plata ratelor

Perioada de rambursare a unui Credit Filbo este:

✔️ între 12 și 24 de luni pentru sume sub 35,000 RON

✔️ de 36 de luni pentru sume peste 35,000 RON pentru capital de lucru

✔️între de 36 de luni si până la 60 de luni pentru sume peste 35,000 RON pentru investiții

✔️ de 48 de luni pentru sume peste 35,000 RON pentru nevoi mixte

✔️ până la finalul sezonului agricol pentru creditele în agricultură

În funcție de creditul acordat, ratele se vor plăti conform scadențarului stabilit de comun acord și conform contractului. Poți plăti lunar, începând cu prima lună după acordarea creditului sau folosind un scadențar flexibil adaptat nevoilor tale, stabilit împreună cu consilierul tău.

În cazul liniei de credit pentru agricultură poți achita timp de 12 luni de la acordarea creditului, până la finalul sezonului agricol.

Plata ratelor se poate face în unul dintre conturile bancare mentionate pe prima pagină din contract și în emailul primit după debursarea creditului.

Aceasta se poate efectua prin transfer bancar sau direct la caseria băncilor menționate.

În scadențarul primit odată cu contractul de credit vei găsi data scadentă a ratelor, ca tu să știi mereu când să plătești. În plus, o să primești notificări prin SMS și email pentru a-ți reaminti data scadentă și suma de plată, înainte de fiecare dată scadentă.

Te rugăm să ai în vedere ca la data scadentă suma aferentă ratei tale trebuie să se regasească în contul nostru pentru a nu înregistra penalități de întârziere. Din acest motiv îți recomandăm să efectuezi plata cu cel puțin o zi înainte de data scadentă din contract.

Da. Creditul Filbo se poate rambursa și anticipat, parțial sau total, cu acordul prealabil al Creditorului, obținut în urma unei solicitări exprese, formulate în scris pe e-mail (suport@filbo.ro) și cu plata unui comision de rambursare anticipată, conform contractului. Acest comision se aplică la suma rămasă de plată din principalul creditului solicitat în cazul rambursării integrale, iar în cazul rambursării parțiale, comisionul se calculează din suma rambursată anticipat.

Comisionul de rambursare anticipată diferă în funcție de sursa fondurilor din care se rambursează creditul și este 3% dacă se rambursează din fonduri proprii sau 5% dacă se rambursează printr-o refinanțare de la un alt Creditor. Acest comision se aplică la suma rămasă de plată din principalul creditului solicitat.

De asemenea, în primele 14 zile ai posibilitatea de a rambursa creditul anticipat fără alte comisioane.

Poți rambursa anticipat creditul Filbo oricând, cu acordul prealabil al Creditorului, obținut în urma unei solicitări exprese, formulate în scris și cu plata unui comision de rambursare anticipată.

După ce creditul este închis, suntem bucuroși să vă ajutăm cu trimiterea documentului (adresa de închidere a creditului) în cel mai scurt timp posibil după ce primim solicitarea ta.

În cazul în care mai este necesară furnizarea de informații sau documente suplimentare, vei fi contactat în prealabil pentru a ne asigura că procesul de obținere a documentului este cât mai eficient și fără întârzieri.

Înțelegem că situațiile financiare pot deveni dificile și, în aceste momente, suntem aici pentru a te ajuta.

Dorim să îți reamintim că suntem deschiși la discuții constructive privind reeșalonarea creditului și suntem interesați să găsim soluții care să te ajute să depășești această perioadă dificilă astfel încât firma să redobândească stabilitatea financiară.

Conform termenilor și condițiilor contractuale stabilite în acordul de credit, este important să menționăm că neîndeplinirea obligațiilor de plată poate conduce la proceduri legale. În cazul în care rambursările creditului nu sunt efectuate în mod corespunzător, instituția financiară se vede obligată să recurgă la măsuri legale, inclusiv executarea silită, conform legislației aplicabile.

Home » Întrebări frecvente