Home » Povestea Filbo

Antreprenoriatul
e ca o junglă

Agitație, sudoare și luptă pentru supraviețuire. Ai nevoie de ceva pe care poți să te bazezi.

Povestea Filbo

Filbo e un business 100% românesc, născut în mijlocul pandemiei COVID din 2020 cu misiunea de a ajuta antreprenorii să își finanțeze afacerile.

Rapid, fără drumuri la bancă și copaci tăiați 🌳

Ce ne-a venit să facem o plaformă online pentru credite IMM?

În Martie 2020 viața multor antreprenori români s-a schimbat aproape peste noapte. Mulți antreprenori au pus lacătul pe porțile afacerii, iar alții se luptă zi de zi ca să își țină afacerea în viață. Programele de finanțare care au apărut au fost bine venite, însă insuficiente și de multe ori foarte birocratice și de lungă durată. 

Pandemia a exacerbat o problemă existentă în România: accesul la finanțare a business-urilor mici și mijlocii.

Desi IMM-urile reprezintă 99.7% din companiile din economie și angajează peste 65% din salariați, doar 1 din 8 antreprenori au acces la un credit bancar. De asemenea, circuitul banilor în­­ ecosistemul unui antreprenor este foarte lent, cu un timp mediu de încasări a creanțelor de peste 100 de zile. E ca si cum ai merge constant cu frâna de mână trasă.

Cum poate ajuta Filbo?

Pentru nevoi urgente ale afacerii, antreprenorii (SRL, SA, PFA, II sau IF) pot accesa un credit de până la 45,000 RON pentru 6 sau 12 luni. Procesul este 100% online: durează maxim 10 minute să obții pe loc o ofertă de principiu, iar o decizie de credit se obține în maxim 24h.

De asemenea, pentru nevoi mai complexe ale afacerii, prin intermediul platformei Filbo antreprenorii pot accesa un credit de capital de lucru sau investiții de până la 100,000 RON pe o perioadă de 36 luni. Antreprenorii pot alege să plătească în rate egale sau pot discuta împreună cu un consilier Filbo un scadențar flexibil adaptat afacerii.

Pentru creditele Filbo clienții nu trebuie să aducă garanții mobiliare sau imobiliare, întrucât finanțarea oferită beneficiază de programul de garantare EaSI cu sprijinul Uniunii Europene și a Fondului European de Investiții.

imprumuturi cu garantie easi

Cine acordă creditele Filbo?

Filbo este o marcă înregistrată a OMRO, o instituție financiară nebancară cu un istoric de peste 20 de ani, pe parcursul cărora peste 10,000 de mici antreprenori au accesat credite pentru capital de lucru și investiții pentru dezvoltarea afacerilor.

OMRO este înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României, fiind organizată şi funcţionând în conformitate cu prevederile Legii Nr. 93/2009 privind instituţiile financiare nebancare. În 2019, OMRO a obținut de la Comisia Europeană certificarea de conformitate cu Codul European de bună conduita pentru servicii de microfinantare. Această certificare a venit ca recunoaștere a atenției acordată standardelor de calitate în ceea ce privește relațiile cu clienții în activitatea de microcreditare.