Amortizarea liniară, degresivă, accelerată: ce sunt și cum se calculează
Ca să îți poți ține sub control afacerea într-un mediu dinamic, caracterizat de fluctuații de prețuri și schimbări legislative, este important să efectuezi prognoze financiare
Promoție Martie: Susținem femeile antreprenor și în luna dedicată lor le oferim 1% reducere la dobânda creditelor Filbo. Vezi detalii!
Acum ai cea mai flexibilă soluție de finanțare a lucrărilor de sezon pentru culturile de cereale, de până la 240,000 RON cu ZERO comisioane de rambursare anticipată
Încă de la început, ținând cont de suprafața totală lucrată și mixul de culturi, consilierul Filbo îți va comunica limita maximă ce poate fi finanțată pentru sezonul agricol în curs – să presupunem cu titlu de exemplu o limită maximă de 20,000 RON. Ulterior, tu poți accesa sumele necesare în funcție de lucrările aferente perioadei din sezonul agricol, ca de exemplu:
…clientul accesează un credit de 10,000 RON pentru finanțarea îngrășămintelor necesare în campania de primăvară.
…fermierul decide să nu vândă pentru moment cultura de grâu, întrucât anticipează un preț de desfacere mai bun în toamnă.
…clientul accesează un nou credit de 10,000 RON pentru achiziția de motorină necesară lucrărilor de toamnă. Întrucât suma nouă se încadrează în cadrul limitei aprobate anterior, nu mai este nevoie de niciun extra document din partea fermierului, aprobarea se face pe loc, iar suma se virează în cel mult 24 de ore lucrătoare în contul fermierului.
…după vânzarea întregii recolte, clientul alege să achite cei 10,000 RON accesați în Martie, precum și cei 10,000 RON utilizați în Septembrie + costul total al finanțării de 2,650 RON.
Total sume utilizate: 20,000 RON
Total sume plătite înapoi către Filbo: 23,240 RON
Total costuri cu dobânzi și comisioane: 3,240 RON
*Acesta este un exemplu ilustrativ. Pentru a vedea costurile în funcție de nevoile tale, te rugăm să completezi formularul sau să contactezi unul dintre consilierii Filbo de mai jos.
Director Vânzări
📲 Telefon: 0731.190.081
📧 Email: daniela.petran@omro.ro
Consilier Microfinanțare - Bistrița-Năsăud, Maramureș, Suceava
📲 Telefon: 0711.978.887
📧 Email: livia.creta@omro.ro
Consilier Senior Microfinanțare - Mureș, Harghita, Cluj
📲 Telefon: 0723.590.992
📧 Email: noemi.sipos@omro.ro
Consilier Microfinanțare - Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Suceava
📲 Telefon: 0787.729.300
📧 Email: ionela.vraciu@omro.ro
Consilier Microfinanțare - Timiș, Arad, Caraș Severin, Hunedoara
📲 Telefon: 0783.023.355
📧Email: paul.morosanu@omro.ro
Consilier Microfinanțare - Brașov, Sibiu, Covasna
📲 Telefon: 0726.122.030
📧 Email: lucian.andreas@omro.ro
Consilier Microfinanțare - București, Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Giurgiu, Călărași
📲 Telefon: 0727.738.779
📧 Email: valentin.floricica@omro.ro
Consilier Microfinanțare - Bihor, Satu-Mare, Cluj, Maramureș
📲 Telefon: 0783.039.656
📧 Email: ionut.craciun@omro.ro
Consilier Microfinanțare - Dâmbovița, Argeș, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj
📲 Telefon: 0783.200.216
📧 Email: carmen.despa@omro.ro
Consilier Microfinanțare - București, Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Teleorman, Călărași, Constanța
📲 Telefon: 0787.373.144
📧Email: cristian.apostol@omro.ro
Consilier Microfinanțare - București, Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Teleorman, Călărași
📲 Telefon: 0783.109.447
📧 Email: anamaria.diaconescu@omro.ro
Consilier Microfinanáre - Bihor, Satu Mare, Sălaj
📲 Telefon: 0783.113.225
📧 Email: jozefina.bojtos@filbo.ro
Consilier Microfinanțare - Brăila, Tulcea, Galați, Constanța
📲 Telefon: 0783.070.044
📧Email: simona.grigore@omro.ro
Contactezi un consilier de mai sus și discuți despre nevoile culturii tale
Îi furnizezi acestuia adeverința APIA și îți comunică suma pentru care te încadrezi
Dacă toate verificările sunt ok, poți semna contractul atât fizic, cât și electronic (semnătură electronică oferită de noi)
Aprobarea o primești în maxim 24 de ore de la aplicare
Fără garanții reale necesare din partea fermierului
Fermierul poate plăti oricând până la finalul sezonului agricol, în funcție de perioada de valorificare a recolteo
Fermierii eligibili la un credit pentru agricultură de la Filbo trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să administreze culturi de cereale (grâu, orz, porumb, floarea soarelui, rapiță etc.), să administreze suprafețe mai mari de 10ha și să nu fie implicați în prezent și nici în trecut în procese de executare silită pentru neplata datoriilor (atât ale firmei, cât și personale).
Fermierii care sunt administratorii unui SRL, SA, PFA, Întreprindere Individuală (II) sau Întreprindere Familială (IF) pot obține un credit pentru agricultură de la Filbo.
Ca să îți faci o idee asupra costurilor estimative pentru un astfel de împrumut, te poți uita pe exemplul ilustrativ de mai sus din această pagină.
În acest exemplu, îți arătăm cum poate fi utilizată o soluție de finanțare pentru fermieri. Pentru a afla concret rata de dobândă aferentă tipului de credit pe care vrei să îl accesezi, te rugăm să contactezi consilierul Filbo arondat zonei tale.
Soluția de finanțare pentru agricultură se acordă pentru acoperirea cheltuielilor din cadrul unui sezon agricol și trebuie rambursată până la finalul sezonului.
Creditul pentru agricultură oferit de Filbo este destinat fermierilor care au pornit deja o afacere și au nevoie de finanțare pentru a continua să își dezvolte producția sau pentru a acoperi diverse cheltuieli curente.
Din acest motiv, una dintre condițiile esențiale pentru a accesa un împrumut Filbo este ca afacerea să aibă minim 12 luni de la înființare.
Creditul NU poate fi folosit pentru a deschide o nouă afacere.
Pentru Creditul Filbo pentru agricultură este necesar un singur document al firmei: adeverința APIA.
Creditul pentru fermieri de la Filbo poate fi utilizat pentru achiziționarea de semințe și îngrășăminte, achiziția de combustibil, cheltuieli legate de forța de muncă sezonieră, cheltuieli legate de închirierea de echipamente pentru lucrările de sezon.
Creditul Filbo NU poate fi utilizat cu scopul de a refinanța alte credite existente.
Creditele pentru agricultură fără garanții pe care le oferim pot fi folosite pentru cumpărarea de semințe și îngrășăminte, achiziția de combustibil pentru utilaje, cheltuieli pentru plata forței de muncă sezoniere sau pentru închirierea de echipamente tehnice necesare lucrărilor de sezon.
Sigur! Împrumuturile Filbo pentru agricultură au ca scop susținerea fermierilor și încurajarea producției autohtone.
Înțelegem că specificul acestor afaceri implică în unele cazuri venituri sezoniere, iar soluțiile noastre de creditare sunt gândite pentru astfel de nevoi.
Te invităm să iei legătura cu consultantul Filbo arondat zonei în care te afli pentru a discuta despre stabilirea unui scadențar flexibil de plată a ratelor, care să fie aliniat cu perioadele din an în care afacerea ta are încasări.
Cel mai rapid credit pentru agricultori, cu doar un document necesar
Poți plăti oricând până la finalul sezonului agricol
Ai ZERO comisioane la rambursarea anticipată
Ca să îți poți ține sub control afacerea într-un mediu dinamic, caracterizat de fluctuații de prețuri și schimbări legislative, este important să efectuezi prognoze financiare
Pe lângă ideile bune de business și munca depusă pentru transformarea lor în realitate, și reputația firmei și cea pe care reușești să ți-o construiești
În mediul de afaceri actual, în care prețurile materiilor prime sunt ajustate frecvent de către furnizori, iar problemele din lanțul de aprovizionare sunt tot mai
Finanțarea care se acordă beneficiază de sprijinul Uniunii Europene în cadrul mecanismului de garantare stabilit în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1296/2013 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui program al Uniunii pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială și în cadrul Fondului european pentru investiții strategice („FEIS”), instituit în cadrul planului de investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a contribui la susținerea finanțării și a punerii în aplicare a investițiilor productive în Uniunea Europeana și de a facilita accesul la Finanțare. Informații suplimentare despre FEIS sunt disponibile pe site-ul Comisiei Europene și pe Twitter (#investEU). Garanțiile creditelor sunt finanțate de Comisia Europeană și gestionate de Fondul European de Investiții.