Conform unui studiu Deloitte, realizat în 2021, principalele preocupări ale antreprenorilor pentru următorii ani se referă la:
- impactul pandemiei asupra cererii de servicii și produse (26%);
- efectele asupra surselor de aprovizionare, resurselor umane, de IT și de livrare (25%);
- costurile de producție și al materiilor prime (26%).
Când ai nevoie de finanțare pentru a acoperi cheltuielile operaționale precum achiziția de materii prime și materiale, costurile cu salariile sau cheltuielile administrative îți trebuie urgent cash pe care uneori nu îl ai.
Dacă dorești să optimizezi procesele de activitate sau să achiziționezi noi mijloace fixe pentru îmbunătățirea performanțelor afacerii, ai nevoie de un partener de nădejde, care să te sprijine financiar.
În toate aceste situații poți să ai în vedere soluții de finanțare care te vor ajuta să rezolvi rapid și eficient. Îți spunem ce presupune un credit bancar și un credit IFN, pentru a alege în cunoștință de cauză.
- Diferența dintre un credit la bancă și un credit IFN
- Top 3 aspecte de care să ții cont atunci când alegi o sursă de finanțare
-
- 1. Profilul afacerii tale
-
- 2. Scopul împrumutului
-
- 3. Timpul disponibil
- Cum poate ajuta un credit Filbo la dezvoltarea afacerii tale
- Credit pentru firmă super rapid
- Credit pentru capital de lucru și investiții
- Credit pentru PFA
- 3 sfaturi utile pentru antreprenorii care doresc să își dezvolte afacerea
-
- 1. Analizează piața și cunoaște-ți clienții
-
- 2. Construiește o strategie clară de dezvoltare
-
- 3. Obține o finanțare avantajoasă
Diferența dintre un credit la bancă și un credit IFN
Împrumuturile reprezintă surse de finanțare externe la care apelează antreprenorii atunci când capitalul propriu nu este suficient pentru a-și îndeplini obiectivele. Iată care sunt diferențele dintre un credit bancar și unul IFN și ce avantaje și dezavantaje are fiecare dintre ele.
Creditul bancar
Precum orice altă sursă de finanțare, creditul bancar atrage după sine mai multe avantaje și dezavantaje pe care trebuie să le analizezi înainte de a accesa un astfel de împrumut.
Principalele avantaje:
- perioadă prelungită de rambursare;
- împrumutul care poate fi accesat printr-un credit bancar poate fi mai mare decât în cazul unui credit IFN, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru investiții majore.
Principalele dezavantaje:
- când vine vorba despre IMM-uri, procesul de acordare a unui credit este supus unei analize concentrate pe gradul de risc al afacerii și pe probabilitatea de rambursare a creditului;
- procesul birocratic și documentația riguroasă, solicitată de către bănci;
- aprobarea creditului poate dura până la câteva săptămâni;
- în unele cazuri, băncile solicită plata unei garanții și a unui comision pentru analiza dosarului.
Creditul IFN
În general, pe piața financiară, se consideră că afacerile mici și mijlocii au un risc mai mare față de companiile mari. Astfel, obținerea unui credit prin metoda tradițională poate întâmpina diverse obstacole. Din acest motiv, proprietarii de astfel de afaceri se orientează, de cele mai multe ori, spre metode alternative de finanțare, precum creditele IFN. La fel ca în cazul creditului bancar, și creditul IFN vine cu o serie de avantaje.
Principalele avantaje:
- accesarea unui credit IFN pentru IMM-uri presupune un proces destul de facil de analiză, obținerea unui astfel de credit fiind posibilă chiar și în câteva ore;
- în general IFN-urile solicită documente mai puține;
- accesarea creditului se poate face 100% online, în funcție de IFN-ul la care apelezi;
- poți să beneficiezi de un scadențar flexibil.
Principalele dezavantaje:
- dobânzile percepute sunt de obicei mai mari decât cele de la bănci; astfel, vei avea o rată lunară mai mare; prin urmare, costurile unui credit IFN sunt mai mari comparativ cu unul bancar;
- sumele care pot fi împrumutate sunt de obicei mai mici decât cele pe care le-ai putea lua de la o bancă;
- perioadele de rambursare sunt scurte, proporționale cu suma împrumutată.
Cunoscând avantajele și dezavantajele fiecărei surse de finanțare și ținând cont de mai multe aspecte ale afacerii tale, cu siguranță decizia de a apela la un împrumut va fi mult mai facilă pentru tine, în calitate de antreprenor. Este important să analizezi foarte bine atât avantajele, dezavantajele surselor de finanțare, cât și criteriile de eligibilitate. În felul acesta, poți lua decizia cea mai avantajoasă pentru tine. În unele cazuri, e posibil ca un credit IFN să fie mult mai avantajos, iar alteori unul bancar.
Top 3 aspecte de care să ții cont atunci când alegi o sursă de finanțare
Posibilitatea alegerii dintre mai multe surse de finanțare poate fi, uneori, copleșitoare, astfel că îți prezentăm principalele aspecte de care să ții cont pentru a te asigura că faci o alegere bună.
-
Profilul afacerii tale
Profilul afacerii tale și domeniul de activitate sunt foarte importante, atunci când trebuie să decizi spre ce sursă de finanțare te îndrepți.
Dacă afacerea ta este una sezonieră, în care activitatea se desfășoară doar câteva luni pe an, ar trebui să iei în considerare obținerea unui credit care îți permite o rambursare flexibilă și stabilirea unui scadențar în funcție de lunile în care ai activitate.
În situația în care afacerea ta este una cu o activitate constantă, care îți aduce un profit lunar, poți să te orientezi și spre metodele tradiționale de împrumut, dacă acestea corespund obiectivelor tale.
-
Scopul împrumutului
Obiectivele pe care le ai pentru afacerea ta trebuie analizate în detaliu, pentru a putea estima cât mai bine suma de bani de care ai nevoie pentru a acoperi toate cheltuielile.
În cazul în care ai nevoie de obținerea împrumutului într-un timp scurt, pentru susținerea activității zilnice sau pentru anumite modernizări care nu necesită sume foarte mari de bani, un împrumut IFN poate fi soluția ideală pentru a acoperi aceste cheltuieli.
Dacă, însă, cheltuielile pentru dezvoltarea afacerii sunt unele considerabile și nu pot fi acoperite cu ajutorul unui credit IFN, poți să apelezi la un credit bancar.
-
Timpul disponibil
În cazul în care ai nevoie de obținerea unui împrumut într-un termen foarte scurt, pentru a putea plăti facturi restante, salarii sau taxe către stat, soluția potrivită este creditul IFN, deoarece perioada de aprobare a acestuia este mult mai rapidă..
Dacă timpul îți permite și împrumutul pe care îl soliciți nu este unul urgent și nu se încadrează în creditul pe care l-ai obține prin intermediul unui IFN, atunci poți să optezi pentru metodele tradiționale de finanțare.
Cum poate ajuta un credit Filbo la dezvoltarea afacerii tale
La baza unei afaceri de succes stă un management eficient și o sursă de finanțare de încredere. Noi, la Filbo, în cei peste 20 de ani de experiență în susținerea antreprenorilor de afaceri mici și mijlocii, avem un scop comun cu aceștia: dezvoltarea de afaceri sustenabile. Astfel, punem la dispoziția antreprenorilor soluții smart și instrumente digitale avansate, pentru o finanțare sigură, rapidă și 100% online.
Credit pentru firmă super rapid
Pentru că mediul de afaceri este unul dinamic, în special în cadrul unui IMM pot apărea diverse situații neprevăzute care trebuie rezolvate urgent, pentru a nu-i afecta activitatea. Indiferent că trebuie să plătești chiria pentru spațiu, furnizorii sau anumite taxe la stat, acestea sunt cheltuieli pe care este bine să nu le amâni.
Consecințele pot fi de cele mai multe ori foarte serioase, deoarece, pe lângă anumite penalizări pe care va trebui să le suporți, colaboratorii tăi pot să își piardă încrederea și, astfel, relația voastră să aibă de suferit.
În acest context, dacă nu dispui de capitalul necesar susținerii unor astfel de cheltuieli atât de necesare pentru afacerea ta, poți să accesezi un împrumut de până la 60.000 RON, cu o perioadă de rambursare de 12, 18 sau 24 de luni. În scop informativ, poți face o simulare online pentru a estima rata lunară, raportată la costul total al creditului pe care dorești să îl obții.
👉Descoperă creditul cu aprobare super rapida pentru firma și obține banii de care ai nevoie super-rapid. Procesul este 100% online și ai nevoie de doar două documente.
Credit pentru capital de lucru și investiții
Orice antreprenor știe că dezvoltarea continuă stă la baza unei afaceri de succes, astfel că un credit pentru capital de lucru și investiții poate reprezenta cel mai bun aliat în dezvoltare.
În funcție de domeniul în care activezi, poți să folosești o astfel de finanțare pentru achiziția de mijloace fixe, materii prime sau stocuri sau chiar pentru a obține un sediu mai încăpător, în care să-ți desfășori activitatea.
Dacă, însă, nu consideri că este momentul să-ți dezvolți activitatea și ai nevoie doar să-ți acoperi cheltuielile curente, nu trebuie să îți faci griji de lipsa capitalului de lucru. Cu ajutorul unui astfel de credit, poți să acoperi diverse cheltuieli curente, necesare pentru susținerea afacerii tale.
Dacă ești administratorul unui SRL, SA, II sau IF și firma ta are o cifră de afaceri sub 2 milioane de euro, poți obține până la 115.000 RON, pentru a-i investi în afacerea ta. Perioada de rambursare este de maximum 36 de luni, iar rambursarea se poate face în rate lunare sau conform unui scadențar flexibil, adaptat profilului afacerii tale.
👉 Accesează un credit pentru capital de lucru si investitii de la Filbo și profită de avantajul de a amâna oricând rata pentru o perioadă de 30 de zile, fără a fi nevoit să suporți taxe de penalizare sau costuri suplimentare ulterioare, cât și de faptul că beneficiezi de cel mai rapid credit de pe piață. În plus, ca să știi la ce să te aștepți, timpul mediu de acordare a unei decizii de credit în ultimele 30 de zile este afișat săptămânal pe site.
Credit pentru PFA
Dacă ești administratorul unui PFA cu cel puțin 6 luni de activitate și venituri anuale sub 2 milioane de euro, poți să obții o finanțare de până la 115.000 RON, pe o perioadă între 12 și 36 de luni. Ai nevoie de doar 2 documente, pe care trebuie să le încarci pe platforma pusă la dispoziție de Filbo, unde trebuie să introduci și câteva informații pentru identificare. Ulterior, vei fi contactat de un consultant, pentru a-ți înțelege mai bine obiectivele și a-ți oferi tot suportul necesar, iar mai apoi vei primi contractul pe e-mail și banii direct în contul ales de tine.
👉 Aplică pentru un credit pentru PFA și obține un împrumut super rapid pentru afacerea ta. Ai nevoie de un minim de documente și, mai mult decât atât, beneficiezi de sprijinul unui consilier, pe tot parcursul procesului de aprobare.
3 sfaturi pentru antreprenorii care doresc să își dezvolte afacerea
Dezvoltarea unei afaceri presupune multă muncă, atenție la detalii și înțelegerea mediului de afaceri. Iată 3 sfaturi de care să ții cont, pentru a avea succes.
-
Analizează piața și cunoaște-ți clienții
Cunoașterea pieței de activitate, a concurenților și a clienților stă la baza dezvoltării oricărei afaceri, deoarece numai în acest mod poți să construiești o strategie de succes, susținută de o sursă de finanțare de încredere.
Iată câteva aspecte la care trebuie să fii atent, atunci când construiești o analiză pentru dezvoltare:
- mărimea pieței și numărul aproximativ de clienți pe care poți să îl obții;
- activitatea principalilor 3 concurenți și strategia lor de dezvoltare;
- comportamentul consumatorilor în ceea ce privește produsele sau serviciile pe care le oferi.
-
Construiește o strategie clară de dezvoltare
Odată ce cunoști toate detaliile necesare în ceea ce privește mediul extern al afacerii tale, a sosit momentul să îți construiești strategia de dezvoltare. Iată câțiva pași pe care poți să îi parcurgi în construirea planului tău:
- identifică situația actuală în care se află afacerea ta;
- setează un obiectiv realist, pe termen lung, pe care dorești să îl atingi;
- împarte pe luni sarcinile pe care trebuie să le faci pentru a atinge acest obiectiv;
- stabilește un plan de urmărire și evaluare a îndeplinirii sarcinilor. Nu uita că în activitatea ta pot apărea mereu situații neprevăzute, astfel că este bine să ții cont și de acest aspect, atunci când setezi sarcinile lunare.
-
Obține o finanțare avantajoasă
Pentru că dezvoltarea unei afaceri atrage automat după sine cheltuieli consistente pe care va trebui să le suporți, în situația în care nu dispui de capitalul necesar, este bine să apelezi la surse de finanțare de încredere.
Noi, la Filbo, suntem de partea antreprenorilor ambițioși, care își doresc o afacere de succes, astfel că îți punem la dispoziție surse de finanțare avantajoase, care să te ajute să îți îndeplinești obiectivele. Indiferent de planurile tale de dezvoltare, poți să te bazezi oricând pe un împrumut rapid, 100% online, care să contribuie la succesul afacerii tale.
Lipsa de capital nu mai reprezintă un obstacol pentru antreprenorii care își doresc o dezvoltare continuă pentru afacerile lor, aceștia având posibilitatea de a alege dintre metodele tradiționale de finanțare și alte metode alternative avantajoase. Dacă pentru tine timpul este prețios și consideri că, în zilele noastre, o afacere merită să se dezvolte prin folosirea de instrumente moderne și inovatoare, poți să apelezi la un partener de finanțare care să împărtășească aceleași valori cu tine și care să te ajute să obții un împrumut rapid și avantajos.
Sursa foto: freepik.com